Resan – Teneriffa med Golf Plaisir

Teneriffa med Golf Plaisir

Tillhör du en av de golfare som gärna flyr den svenska hösten/vintern och reser till något varmare breddgrader för att svinga vidare. Förhoppningsvis byta ut kyla, regn, snö och slask till snabba greener, välklippta fairways, kall öl och shorts?

 

Vi svenskar gör gärna detta det, och har gjort det länge. Golfbanorna i Spanien, Portugal och Turkiet bland andra, flockas av svenskar som flyr vårt avlånga land. Jag gjorde ett besök på Teneriffa nu i januari och tänkte dela med mig lite av mina erfarenheter för att kanske hjälpa dig att hitta ditt nästa semestermål?

Teneriffa har länge varit en välbesökt ö av oss nordbor, och det finns 8 golfbanor på ön. Golf Plaisir har två destinationer här, Buenavista och Golf del sur.

På flygplatsen möts man av Golfplaisir personal som direkt tar kontakt med mig, hälsar, frågar hur flygresan gått och visar mig till transferbussen. Jag börjar min vecka på Buenavista. Bussen hit tar ca 1 timmer och 45 minuter och man färdas då runt ön, eftersom de större bussarna inte kan åka över bergen. Väl framme så är det en härlig vy man står framför. Hotellet, ett 5-stjärnigt Vincci-Hotel är något spektakulärt i sig. Det är ett lyxhotell med riktigt väl tilltagna rum som alla är minst 40 kvm stora. Alla rummen har balkong och en stor walk-in closet, det är lite WOW faktor. Hotellet ligger på höjden med utsikt över atlantkusten och golfbanan.

Härliga vyer ner mot atlantkusten

Härliga vyer ner mot atlantkusten

Golfbanan, Buenavista golf är ritad av Seve Ballesteros och är ganska spektakulär faktiskt. Här spelar man, 6 st par 3:or, 6 st par 4:or och 6 st par 5:or. Riktigt kul faktiskt. Speciellt för de som slår lite längre, här har du bra chans att scora bra med tanke på de olika par 5orna. De är bra läge att nå in på 2, på alla faktiskt. Lite beroende på hur vinden står sig, men möjligheten finns!

Banan slingrar sig upp och ner vid kustlinjen och du har hela tiden atlanten som din närmsta granne. Du har några riktigt magiska hål, där green ligger precis vid havskanten och visst får du en stor dos av Pebble Beach känsla?

Här spelar du flertal hål precis längs havet - Magi!

Här spelar du flertal hål precis längs havet – Magi!

Anläggningen i sig, är varken liten eller gigantisk, men väl passande in i banans miljö. Du har en läcker restaurang med en helt häpnadsväckande utsikt över banan och havet. Det finns ”bara” 18 hål, men för en veckas golfande så räcker det alldeles utmärkt. Det är en bra variation på banan så du kommer absolut inte tröttna, och den passar de flesta typer av golfare.

Här är utsikten från en av alla terasser på hotellet. Kan det bli bättre?

Här är utsikten från en av alla terasser på hotellet. Kan det bli bättre?

Buenavista del norte, som den lilla byn med ca 400 invånare heter är inget ställe som annars lockar turister. Det är från början en liten fiskeby och det bor nästan enbart spanjorer i området.

Buenavista med Golf plaisir passar dig som vill åka till en naturskön anläggning med havet som närmsta granne. Du vill du bo bra och stort och äta från en förstaklassisk middagsbuffé. Men söker du dig till något ställe med lite mer action runt omkring kanske du skall kolla på något annat alternativ. Men du kommer inte bli besviken här. Golfen är riktigt bra, hotellet kanon och servicen från Golf Plaisirs personal på plats är alltid världsklass.

 


 

På den södra sidan av Teneriffa, så ligger ett flertal golfbanor. Golf Plaisir har även här en destination på Golf del Sur.

Det är en 27 hålsanläggning som också den ligger nere vid kustlinjen. Det är en bra anläggning i sin helhet. På Golf del Sur kan du välja på två olika hotell, antigen bor du på lyxhotell i form av Hotell Sandos med All Inclusive, eller på det lite enklare, dock 4 stjärnigt, hotell Vincci-golf-Teneriffa. Vad som är riktigt skönt här att hotellen ligger bara ca 10 minuter från flygplatsen, vilket gör att du snabbt kommer iordning på hotellet efter en lång flygresa. Golfbanan ligger ca 4-5 minuter från hotellen och du åker med shuttle-buss från hotellen på morgonen till banan. Detta är givetvis inget som kostar något. Bra service här är att klubborna här förvaras på klubben.

Svart sand? Jajamen, här är det den svarta lava sanden som ramar in många hål - Coolt!

Svart sand? Jajamen, här är det den svarta lava sanden som ramar in många hål – Coolt!

Banan i sig är kul, den är lite annorlunda på sina håll och du behöver gå den någon gång eller två för att klura ut linjer och dylikt. Den är hyffsat kuperad på sina håll, så dolda utslag är tyvärr återkommande. Men i slutet på en vecka här, så kommer man lära sig vilka klubbor och slag som passar sig bra.

Skicket på banan här är kalas, och greenerna är mycket fina. Det imponerar mer på mig än själva bandesignen. Har du inte spelat med svart lavasand i bunkrar så får du även testa på det här. Det ser faktiskt lite läckert ut tycker jag, och lite kul att hamna i bunkrarna, i alla fall de första gångerna.

Läckra vyer ner mot havet

Läckra vyer ner mot havet

Bra chans att skjuta lågt här får du om du antingen har bra längd i drivern, då du kan driva 4-5 par 4:or och nå alla par 5:or, eller om du har is i magen och vågar spela smart. Då kan du med rätt strategi spara många slag.

Även på Golf del Sur så finns Golf Plaisir på plats med personal som alltid finns till hands. Detta tycker jag är guld värt och de bjuder på härlig stämning och fixar allt som skall fixas!

På den södra sidan så har du lite mer att ”göra” om du skulle vilja göra något annat än att bara spela golf. Inom 15 minuter från anläggningen så finns både shoppingcenter, vita stränder och massa härliga restaurangstråk längs havet.

Det finns även ett korthål som fanns med på någon lista över de 100 bästa hålen i världen för några år sedan. Källan är än så länge okänd, men visst är det något extra med detta hålet?

Ett av världens bästa par 3? Ja, varför inte.. !

Ett av världens bästa par 3? Ja, varför inte.. !

Jag kan varmt rekommendera Golf del Sur, till alla egentligen. Men framför allt om du vill ha ”lite mer att göra” än bara spela golf. Då har du ganska mycket alternativ här runt omkring. Skulle du planera en resa hit och fundera på vilket hotell du ska bo på.. Så skulle jag ändå säga att lägga de extra slantarna på Hotell Sandos, det är högsta klass och du kommer absolut inte bli besviken.

Så är Teneriffa ett bra resmål för oss nordbor när mörkret kryper närmare och våra banor stänger? Ja, jag tycker det. Golf Plaisir kör fullt ös här hela perioden mellan oktober-april och det bjuds på mycket mer än bara golf, oavsett vilken sida av ön du väljer att spendera din semester på!

 

Har du andra resmål att tipsa om? Skriv gärna nedan i kommentarsfältet

 

Lämna en kommentar