Ullared-Flädje GK – Golf eller kundvagnsrace?

Med miljoner besökare årligen så är Ullared ett av många underliga fenomen i Sverige.  Hit flockas tanter, äldre damer, yngre damer, flickor, tjejer och kärringar. Allt för att ha sina kundvagnsrace i de långa sektionskorridorerna.

 

Ullared ville själva förhöja upplevelsen med ett besök genom att ha aktiviteter för alla. Även med medföljande männen då såklart. Så på det sättet som jag förstått det hela, så gick man in och plöjde ner några miljoner i golfbanan Flädje GK och Ullared-Flädje GK var född. För att locka en bredare publik, Så kan damerna springa galopp på varuhuset, samtidigt som männen roade sig ute på golfbanan. Ett gyllene koncept?

Med detta i åtanke så var mina förväntningar ganska stora inför mitt besök på banan. Men jag tänker faktiskt inte ägna allt för mycket tid och text på denna bana. För det är lite som Ullared själv, trångt och du känner dig smått ruinerad när du åker därifrån. Och då pratar jag faktiskt om golfen i sig.

Banan är trång, smal och du har alldeles för många blinda utslag. Det är en hel del underliga hål, där man valt skojiga vägar för att kunna bygga golfhål. Spelar du en sådan här bana, första gången, så är det tyvärr ingen trevlig upplevelse. Det är absolut inget fel på banans skick, finish och kondition. Men med bandesignen och känslan att de har knött in varje hål på en yta som egentligen inte finns gör tyvärr att spelglädjen inte riktigt uppenbarar sig här.

Det är lite tråkigt, men det finns egentligen inte något alls som lockar mig tillbaka till denna banan, och tänker därför också avsluta här. Med att faktiskt inte rekommendera Ullared-Flädje överhuvudettaget. Tyvärr, så tror jag att jag hade haft det roligare på varhuset, och tittat på VM i kundvagnsrace.

2 reaktioner på ”Ullared-Flädje GK – Golf eller kundvagnsrace?

  1. För ett tag sedan tipsade en av mina kompisar mig om denna hemsida. Det har varit intressant att läsa om de olika golfbanorna du har besökt, men emellanåt har jag misstänkt det jag nu har fått bekräftat. Du kan ingenting om vad en riktig golfupplevelse ska innebära. Du vill bara ha en bana som är öppen och lättspelad.

    Jag har genom åren som golfspelare varit en av Ullared Flädje GK:s återkommande greenfee-gäster. Ett par gånger om året försöker jag att komma ner till banan och hittills har den har alltid presterat på topp. Banans läge är helt fantastiskt! Eftersom banan ligger vid toppen av en dalgång blir utsikten ett underbart skådespel oavsett om det är solsken eller regn vid speltillfället. Vidare är banans skick mycket bra! De välklippta greenerna och fairwaysen gör en aldrig besviken.

    Vidare till bandesignen så skulle jag nog vilja påstå att det är en väldigt personlig fråga om man gillar utmaningar eller inte. De första hålen är smala, men för mig är det något som man tyvärr inte ser på så många banor. En smal bana erbjuder så mycket mer än en bred och öppen bana gör, där ett dåligt slag ofta gynnar spelaren trots att det inte borde göra det. Golf handlar mycket om att utveckla och tävla mot sig själv. Det är något som många glömmer. En golfbana som är smal är inte lika förlåtande som en bred, men det utvecklar spelaren och gör golfspelet till något som är så mycket roligare än en vanlig medioker golfrunda.

    Som jag tidigare skrev har jag genom åren spelat mycket på Ullared Flädje GK. Det har gjort att jag ofta pratar med de medlemmar som är där och spelar samt personalen. Vad jag har fått berättat för mig är att klubbens koppling till orten Ullared är genom att Gekås är en klubbens sponsorer. Ullared är som sagt en ort, inte ett varuhus.

    Jag skulle rekommendera banan till alla spelare som söker en utmaning och som inte bara vill spela på den sortens bana som är genomsnittlig och förekommer i varje stad som har en golfbana.

    Erik Svensson
    En golfentusiast som älskar golfutmaningar

    • Hej Erik!

      Tack för dina synpunkter, och visst är det väl härligt att vi alla tycker olika! Jag har aldrig sagt, eller viljat påvisa att jag är bättre än någon annan i mitt tyckande, utan vill bara dela med mig av mina erfarenheter.

      Och det är just vad det är, min personliga erfarenhet av mitt besök på Ullared-Flädje var inte inspirerande eller intressant. Det är min åsikt, och din är givetvis välkommen. Bara kul tycker jag att vi alla tycker olika, och kan rekommendera på olika sätt.

      Sen tror jag alldeles säkert att medlemmarna på klubben är hur trevliga som helst, det har jag inte alls uttalat mig om. Sedan så är det inte alls som du säger att jag bara gillar öppna och lättspelade banor.
      Kollar vi på Hills, som jag redan skrivit om, är det en favorit bana. Kan även rekomendera Delsjö GK i göteborg, som är relativt smal och väldigt teknisk. Varberg Östra är också en härlig bana, som också den är rätt smal och väldigt teknisk. Men en jätte härlig bana att gå, enligt mig.

      Men tackar igen för dina åsikter och synpunkter Erik!
      Må gott!

Lämna en kommentar